Preventieve zorg

  • Vaccinatie
  • Dier en Zorg Plan
  • Chippen
  • Bloeddrukmeting

Vaccinatie

Bescherm uw dier tegen infecties en ziekten

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom adviseren wij diereigenaren om hun hond, kat en/of konijn jaarlijks te vaccineren. U krijgt de vertrouwde zorg die u altijd al van ons gewend bent.

Uw dier krijgt een uitgebreide gezondheidscontrole en er is voldoende tijd (15 min) om gratis kleine handelingen te doen zoals nagels knippen en anaalklieren legen.

Wij werken alleen op afspraak.

Dier en Zorg Plan

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van je huisdier centraal.

Door je hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkom je dat ze ziek worden. Je houdt parasieten buiten de deur, beschermt je huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaar je niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij je huisdier.

Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met een vast bedrag per maand ontvangt je huisdier de beste preventieve zorg en daarnaast bespaar je ook nog eens veel geld op dierenartskosten.

Lees hier meer over het Dier en Zorg Plan

Chippen

Chippen

Een identificatiechip is een kleine transponder, ongeveer zo klein als een rijstkorrel, die bij uw dier onderhuids wordt ingebracht. De chip bevindt zich in een steriele holle naald en wordt onderhuids ingebracht.

Deze chip heeft een uniek nummer en is gemakkelijk af te lezen met een chipreader. Wij zorgen ervoor dat het unieke chipnummer wordt gekoppeld aan uw contactgegevens en opgeslagen wordt in een centrale database.

Sinds 1 november 2021 geldt er een nieuwe wetgeving waarbij het registreren van alle chips en paspoorten verplicht is. Deze regelgeving is gemaakt om malafide hondenhandel tegen te gaan. Voor het registreren van chips en/of EU-dierenpaspoorten van honden hebben wij per 1 november een UBN (Uniek BedrijfsNummer) nodig van de eigenaar.

Bloeddrukmeting

Bloeddrukmeting

Bij dieren is het meten van de bloeddruk nog geen basisonderzoek, zoals dat bij mensen wel is. Toch kunnen honden en katten ook problemen hebben met de bloeddruk, vooral op latere leeftijd kunnen ziekten ontstaan die soms leiden tot een verhoogde bloeddruk. Ook een te lage bloeddruk kan problemen geven

Terug naar Wat doen wij