Dierenkliniek Keistad
van Bemmelstraat 1
3818 PA Amersfoort

info@dierenkliniek-keistad.nl

033 286 4772

Mogelijkheden Dierenkliniek Keistad

Wij hebben de beschikking over een prettig pand met een ruime behandelkamer, een professionele operatiekamer, een laboratorium en diverse  gescheiden opnameplaatsen voor patiënten die moeten blijven: variërend van honden,  katten, konijnen tot vogels.
 

Laparoscopie

8 jaar geleden waren wij de eerste dierenkliniek in Amersfoort die honden en katten ging opereren met een kijkoperatie. We hebben inmiddels meer dan 500 dieren op deze wijze geopereerd.
 
Met behulp van laparoscopie kunnen wij drie soorten ingrepen doen:
  • Sterilisatie bij de teef en poes.
  • Verwijderen uit de buik van niet ingedaalde testikels ( teelbal) bij de reu.
  • Vastzetten aan de buikwand van de maag bij grote hondenrassen ( Gastropexie)
Kon uw  dier zelf kiezen, dan koos ze voor laparoscopie!
De kijkoperatie is zeer veilig, duurt kort en uw dier is de volgende dag weer de oude. Ook heeft ze nauwelijks hersteltijd nodig na de kijkoperatie door de 2 kleine gaatjes in plaats van een grote buiksnede.
 

Gasanesthesie

Tijdens operaties krijgen al onze patiënten gasnarcose, beademing en bewaking, dit is een van de veiligste manieren om een dier onder narcose te brengen.
 

Digitale röntgen

Wij werken met een digitaal röntgenapparaat, dit stelt ons in staat om snel kwalitatief zeer goede foto's te maken. We maken dan ook officiële HD en ED foto's bij rashonden.
 

Echo

Voor het maken en interpreteren van eenvoudige echo’s kunt u ook bij onze dierenartsen terecht. Voor uitgebreide echo’s, bij onder andere hartafwijkingen, komt er een echo-specialist bij ons langs die hierin gespecialiseerd is.
 
Bloedonderzoek
De belangrijkste bepalingen kunnen we gelijk doen. We hebben dan binnen 20 minuten de uitslag voor u. Dit scheelt veel tijd omdat u gelijk de eventuele medicatie mee kunt nemen. 
 

Laboratorium

Van belang voor gezelschapsdieren en vogels. We maken kweken van bacteriën en we doen urine en ontlastingsonderzoek. Voor vogels hebben we ook de mogelijkheid om sectie te doen.
 

Orthopedie

Een groot aantal orthopedische operaties kunnen door onze dierenartsen zelf worden gedaan. Voor zeer specialistische orthopedische operaties maken we soms gebruik van een ervaren orthopeed die in onze kliniek komt. U hoeft dan niet te worden doorverwezen naar een specialist. Het betreft hier met name TTA/TPLO operatie , gecompliceerde fracturen en bekkenoperaties.  Klik hier voor meer informatie
 

Warmtekooi & Vernevelruimte

Met name van belang bij vogels die ziek en/of benauwd zijn. Deze worden meestal enkele dagen opgenomen, verzorgd en verneveld indien nodig.
 

Gebit

Onze kliniek beschikt over alle apparatuur die nodig is voor een röntgenfoto van gebit,  grondige gebitsreiniging , extractie of wortelkanaalbehandeling van uw hond of kat.
Ook voor gebitsbehandelingen van knaagdieren en konijnen hebben we speciale apparatuur in huis.
 

Overzicht van veel voorkomende dienstverlening voor honden, katten,vogels en konijnen

Castratie, gewone sterilisatie en laparoscopische sterilisatie van teefjes en poezen , enting (vaccinatie), pupenting,  consult, bloedonderzoek, anaalkliereoperatie, knieoperatie, voorste kruisband operatie, heupdysplasie (HD) foto, elleboogdysplasie (ED) foto’s, röntgenfoto's, rugfoto,  behandeling botbreuk (fractuur). Echo onderzoek, onderzoek en behandeling huidproblemen (dermatologie), gebitbehandeling en tandsteen verwijderen, wortelkanaalbehandeling, oogonderzoek en behandeling oogproblemen, ooronderzoek en behandeling oorproblemen, veilige narcose en middelen tegen onder andere  vlooien, wormen en teken.
Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbegeleiding.
Hiervoor bieden wij aan: progesteron bepaling in het bloed, kunstmatige inseminatie van vers sperma. drachtigheidsecho, bevallingsbegeleiding en keizersnede.
Foto Secretaresse

Openingstijden

Maandag
9.00 - 18:00 uur
Dinsdag
9.00 - 20:00 uur
Woensdag
9.00 - 18:00 uur
Donderdag
9.00 - 18:00 uur
Vrijdag
9.00 - 20:00 uur
Zaterdag
9.00 - 12:00 uur